Award-winning Civil and Structural Engineers

Home Projects Visitor Centre, Wensleydale Creamery, Hawes

Visitor Centre, Wensleydale Creamery, Hawes

With visitor numbers increasing, the creamery needed to expand its visitor centre. It planned to double the size of the cheese shop, enlarge the coffee shop and also the souvenir shop in order to showcase the creamery’s wide range of produce. BSP undertook the flood risk assessment as part of the planning application for the scheme.

Due to the location of the site within the boundaries of the Yorkshire Dales National Park local, traditional materials were sourced to complement the surroundings. The design of the new extension incorporates these traditional materials in a contemporary style, which provides a grounded – yet light and airy – feel and incorporates a ‘green’ sedum roof to soften the visual impact of the low level roof and assist in controlling rainwater run off.

Role

  • Flood risk assessment

Client

Wensleydale Creamery

Architect

Williams-Architects

Project Description

Proposed extension to the existing visitor centre at the Wensleydale Creamery, located just outside the market town of Hawes in the Yorkshire Dales National Park.